zo leren kinderen sociaal gedrag.nl

Michèle Kuipers – orthopedagoge

Begeleiding

Begeleiding aan huis van ouders en andere begeleiders

In sommigen gezinnen hebben ouders de zorg voor hun bijzondere kind goed georganiseerd. Er kan een moment komen dat je het gevoel hebt dat het vast loopt. Oud gedrag komt terug of er zijn driftbuien of zich terugtrekken bijvoorbeeld. Of je vraagt je gewoon af wat een andere kijk op ontwikkeling oplevert. Goed om mij te vragen met jullie mee te kijken. Wat kun je inzetten om richting te geven aan gedrag?

Begeleiding van je kind of jongeren

In andere gevallen kan het beter passend zijn dat ik het kind alleen begeleid bij jullie thuis. Op die manier bouwen je kind en ik eerst samen de basis van prettige interactie op. Hierbij sluit ik aan bij de interesse en niveau van je kind.

Doel

Het gaat er altijd om dat je kind prettig past in jullie gezin. Wat je kind thuis leert neemt het mee naar buiten.

Reacties zijn gesloten.